Geschiedenis

Jens en verse vis: ‘Een verhaal van boord tot bord’

Een Begin in 1986

Het verhaal van “Jens” begon in september 1986. Na tien maanden legerdienst, net “afgezwaaid” als milicien, namen Rau Romeo Jr. en Bulcke Ann een kleinschalige ambulante vishandel over van Dhr. Jan Houwen uit Oostende. Deze leur- en markthandel vond voornamelijk plaats in de Brusselse agglomeratie en deels in de provincie Henegouwen.

Groei en Uitbreiding

De handel groeide snel uit tot een bloeiende leur- en markthandel. Er werd gezocht naar meer markten, onder andere in Brussel en aan de kust. Al snel werd een plaats gevonden op de zaterdagmarkt van De Panne, gevolgd door markten in Koksijde, Middelkerke, De Haan, Oostduinkerke, en andere locaties.

Een Vaste Vestiging

Hoewel de markthandel floreerde, overwogen Romeo en Ann serieus om zich ergens vast te vestigen. Als Nieuwpoortenaar was de keuze voor Nieuwpoort logisch. Medio 1995 kwamen ze in contact met Dhr. Coulier Patrick, die toentertijd “Vishandel Willy” uitbaatte langs de Kaai (N34) in Nieuwpoort. Patrick wilde een andere richting inslaan in zijn leven, terwijl Romeo en Ann op zoek waren naar een vishandel. Na enige onderhandelingen en een substantiële investering werd het pand en de uitbating hun eigendom. In februari 1996 was hun winkel een feit. Naast de winkel werd de leur- en markthandel voortgezet.

Ambitieuze Uitbreiding

Ambitieus als ze waren, besloten ze stilletjes aan een distributie- en groothandel aan de horeca op te starten. De groei overtrof hun stoutste dromen. Na een jaar werd deze handel uitgebreid tot een volwaardige component van hun activiteiten, inclusief de verdeling van mosselen. De non-stop service van Oostende tot De Panne werd door vele chefs gewaardeerd, waardoor ze hun voorraad minimaal konden houden en de kwaliteit maximaal konden bewaken.

Focus en Intensivering

Na verloop van tijd werden de winkel en groothandel de bepalende factoren binnen hun exploitatie. Ze besloten zich hierop te focussen en de markthandel geleidelijk af te bouwen. Vandaag de dag bedient “Jens” alleen nog de wekelijkse markt op zaterdag in De Panne.

De exploitatie van de winkel en groothandel werd verder geïntensifieerd. De winkel is van Pasen tot 1 oktober zeven dagen per week open. In de winter is de winkel op woensdag gesloten, met uitzondering van de vakantieperiodes. De groothandel bedient klanten elke dag van het jaar, inclusief zon- en feestdagen, wat resulteert in een perpetuum mobile van 365 dagen per jaar optimale service.

Team en Toekomst

Zo’n organisatie is onmogelijk alleen te realiseren. Geschikte en enthousiaste medewerkers zijn onontbeerlijk. Een speciale vermelding voor Dhr. Frank Hupperts, hun meestergast, is zeker op zijn plaats. Vanaf het prille begin heeft hij bijgedragen aan de uitbouw van “Jens”. Dankjewel, Frank!

Sinds 1 mei 2024 zijn Shana en Mike de nieuwe eigenaars.